22 aug 2014 • Breng een bod uit!

U kunt op 23 en 24 augustus een bod (ex 6% btw en € 300 afleveringskosten) uitbrengen voor dit prachtige, monumentale beeld ( 280×60×60cm) van prof. dr. Mohamed Naguib, in de galerie of per e-mail.Dit beeld is zeer geschikt om te plaatsen in ziekenhuizen, recepties, universiteiten, hotels, bedrijfsruimten, banken, enz.

Hypathia werd rond 360 geboren in het oude Alexandrië. Haar vader Theon, was een bekende wiskundige. Hij onderwees haar in o.a. literatuur, filosofie, wiskunde en kunst. Hypathia wilde haar carrière en haar wiskunde niet opgeven voor een man.
In 400 werd Hypathia het hoofd van de Platonistische school in Alexandrië, waar ze les gaf in onder andere de neoplatonistische filosofie.

Veel mensen geloofden dat Hypathia zo’n grote invloed had dat het christendom niet zou verspreiden zolang zij leefde. Er waren rond 390 al opstandjes en ruzies tussen de christenen en de oorspronkelijke godsdiensten.

In 412 werd Cyril de patriarch van Alexandrië. Hij was tegen Neoplatonisten.
Hypathia werd beschuldigd een heks te zijn en zwarte magie gebruiken. In 415 werd zija door een menigte uit haar rijtuig gesleurd en in een kerk vermoord.

Hypathia - veiling - La Lanka - Mohamed Naguib

19 aug 2014 • FEESTELIJK SLUITINGS WEEKEINDE LA LANKA 23 en 24 aug.

Beste mensen,
Het is met een zeer dubbel gevoel dat wij u deze uitnodiging tot het bijwonen van ons laatste weekend dat wij open zijn, op de website zetten. Na dat weekend gaan onze deuren definitief dicht.

Achttien jaar La Lanka. In overleg en met instemming van deelnemende kunstenaars bieden wij een AANKOOPKORTING van 18%. Deze korting geldt voor werken van kunst die wij in consignatie hebben; wij zijn geen eigenaar van deze kunstwerken en wat niet door ons verkocht gaat worden, wordt door de kunstenaar opgehaald en in consignatie gegeven bij een andere beeldentuin.

Op kunstwerken die door ons zelf zijn aangekocht, en die wij na dat weekend niet meer kunnen tentoonstellen, geven wij kortingen van minimaal 20% oplopend tot 80% korting.

In dit weekend kunt u niet alleen voor de laatste keer genieten van een prachtige expositie, maar ook van live muziek van Duo Ella en Franky, een uitstekende kaasproeverij van Kaasboerderij De Deelen en een exquise wijnproeverij van Wineworld Faber

Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven onze beeldentuin te bezoeken en wellicht van de extra korting te profiteren, is de openingstijd op beide dagen verlengd: van 11.00 u – 17.00 u.

“Daar gaat(n) ze ………”. Adieu La Lanka
Sluitingsweekeinde - La Lanka - Inger Duits en Rien Suijkerbuijk
(Foto: Sietse de Boer)

10 aug 2014 • Bloemen in de tuin

Bloemen in de tuin van La Lanka

Bloemen in de tuin van La LankaBloemen in de tuin van La Lanka

Bloemen in de tuin van La LankaBloemen in de tuin van La Lanka

01 aug 2014 • Muzikale Zondagen 3 augustus

Zondag 3 augustus 2014: Duo Frank en Ella

De muzikale omlijsting van zondagmiddag 3 augustus wordt verzorgd door Duo Frank en Ella: Franky Soentpiet, gitaar (akoestisch/elektrisch) en Ella Soentpiet, zang.

Hun muziekstijl is een mix van diverse stijlen: pop, jazz, Zuid-Amerikaanse invloeden. Er is veel ruimte voor gitaarimprovisatie voor en tussen een set van liedjes. Gespeeld worden nummers van Stevie Wonder, Van Morrison, James Morrison, Jobim, Desree, Anastacia, etc.

Hun repertoire bestrijkt een breed scala aan stijlen en artiesten, vanaf 70-er jaren tot heden. Alle liedjes worden op een eigen manier geïnterpreteerd en geïmproviseerd.

3 augustus

Franky Soentpiet en Ella Soentpiet

24 jul 2014 • Sfeerbeelden in de tuin

Kunst - brons beeld - Hanneke van den BerghKunst - brons beeld - Irenee Duriez
Kunst - brons beeld - Jonneke KoddeKunst - brons beeld - Marian Spekreijse
Kunst - brons beeld - Alied HolmanKunst - brons beeld - Roos Mannaerts

18 jul 2014 • Muzikale zondagen bij La Lanka:

TIME FOR TWO zondag 20 juli vanaf 13.30 u.

Patrick Leeman Hoytink (saxofoon) speelt met Jan Ament (piano) een mix van Jazzballads, swing en veel meer.

Patrick is docent saxofoon en speelt in diverse bezettingen, en speelt aanstaande zondag in de tuin met Jan Ament op elektrische piano.

Jan heeft jaren als pianodocent gewerkt in Amersfoort, is thans woonachtig in Lippenhuizen,waar hij met zijn partner Gitta (poppenspeelster) in hun ‘Muziekherberg’ soms de (kinder) voorstellingen begeleidt.

11 jul 2014 • Muzikale Zondagen bij La Lanka

Zondag 13 juli 2014: Accordeonist/Pianist Gijsbert van der Linden

Op zondagmiddag 13 juli 2014 zal Gijsbert van der Linden zijn muzikale kwaliteiten ten gehoor brengen op accordeon en piano. Gijsberts eerste optreden, aanvang ca. 13.45 u. is met zijn accordeon. Hij speelt dan “Musette”, een genre met instrumentale Franse chansons, een klein half uurtje. Deze muzikale traditie vindt plaats in en om Franse cafés.

Na dit optreden staat zijn piano klaar bij het “Achterhuis” waar hij de rest van de middag een zinnenstrelend repertoire zal uitvoeren. Dit repertoire bestaat uit bekende hits en evergreens van 1960 tot vandaag.

06 jul 2014 • Muzikale zondag 6 juli

Het bijzondere optreden van het muzikale duo Hekking! gaat door, want een beetje regen deert ons niet!

Kees Molhoek (afgestudeerd aan het conservatorium Arnhem) speelt in diverse orkesten in binnen- en buitenland. Jazz/klassiek/jazz-pop. Hij is tevens pianodocent in Nijmegen (de Lindenberg) en vormt al jaren het duo Hekking met componist/saxofonist Bo van de Graaf

Bo is het bekendst van zijn bewerkingen van de filmmuziek (Fellini) van de componist Nino Rota.Ook componeert hij zelf, heeft vele cd’s op zijn naam en zal deze ook graag verkopen én signeren. Zijn orkest I Compani bestaat al meer dan 25 jaar. Bo zal op 6 juli o.a. enkele stukken van Rota spelen!

muzikale zondagen - 6 juli - la Lanka Beeldentuin - Hekking!

13 juli Gijsbert van der Linden, piano & accordeon (Franse chansons)
20 juli Time For Two, Jan Ament,piano, Patrick Leeman Hoytink, saxofonist

25 jun 2014 • Muzikale zondagen:29 juni

Duo Christien Blok en Dion Scheper, 29 juni, vanaf 13.30 u.
Christien Blok en Dion Scheper zijn beide gevorderde studenten aan het conservatorium in Zwolle. Voor hun optreden op zondag 29 juni bij La Lanka, hebben zij een mooi repertoire opgesteld van onder andere Braziliaanse muziek: Chega de Saudade, Brigas Nunca Mais, Aguas de Marco (gedeelte ook gezongen in het Portugees)
Ook zullen zij de vertaling van een aantal van deze liedjes laten horen in het Engels: Girl from Ipanema, No More Blues. Ter afwisseling zijn er ook een aantal bekende jazz liedjes in hun repertoire gezet: Autumn Leaves, Have you met miss Jones.

Muzikale zondagen - Dion Scheper en Christien Blok - 29 juni

De volgende dagen zijn in de planning opgenomen:
8 juni Duo Franky (gitaar)en Ella Soentpiet (zang)
9 juni Trio A7, Jan Willem de Wilde, Pat Wattima, René van de Graaf
22 juni Popkoor Tijnje o.l.v. Hirma Altena; daarna troubadour Wichert van Dijk
29 juni Dion Scheper en Christien Blok
6 juli Duo Hekking, Kees Molhoek en Bo van de Graaf
13 juli Gijsbert van der Linden, piano & accordeon (Franse chansons)
20 juli Time For Two, Jan Ament,piano, Patrick Leeman Hoytink, saxofonist
3 aug. Nada Scheper piano, Maartje de Boer, zangzang
10 aug. Duo Franky en Ella Soentpiet, gitaar en zang
24 aug. Duo Franky en Ella Soentpiet, gitaar en zang.

19 jun 2014 • Muzikale zondagen, zondag 22 juni

In het laatste seizoen gaat La Lanka een feestelijk tintje geven aan de zondagen.
Gedurende het seizoen wordt op vrijwel elke zondag (weersomstandigheden voorbehouden) een optreden verzorgd door een keur aan muzikanten.

Zondag aanstaande zal het Popkoor Tijnje o.l.v. Hirma Altena acte de presence geven. Het programma dat ten gehore wordt gebracht, is als volgt:
Freedom Land, Hit the Road Jack – Ray Charles, Desperado – Eagles, The Rose – Bette Midler, Fields of Gold – Eva Cassidy, Wa’t ik bin – Siep vd Ploeg en Maaike Schuurmans, California Dreaming – The Mama’s and the Papa’s, Circle of life – The Lion King, Country Roads – John Denver

Na het optreden van het koor zal de rest van de middag troubadour Wichert van Dijk bezoekers verrassen met zijn muzikale omlijsting.
Bij slecht weer zullen de muziekoptredens NIET doorgaan. In dat geval zal een bericht van niet doorgaan zondag 22 juni uiterlijk om 10.00 u. op onze website worden geplaatst.

Popkoor Tijnje